Varukorgen är tom

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/3/0/30cb0b4e-5ffb-4eb1-b98b-592f148aa9ba/old.aladdinsuthyrning.se/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Hyra bord och stolar – ett smart alternativ till ditt event

Oavsett om det är en privat fest eller ett företagsevenemang, är en av de första sakerna man brukar se över hur många gäster man ska bjuda in, när det är bestämt kan man börja leta efter rätt lokal för eventet. Många väljer att hyra möbler och servis för stora event, detta är ett praktiskt alternativ med tanke på att när evenemanget är över finns det inget behov av en stor uppsättning av bord, stolar, bestick mm. En annan faktor är att köpta föremål kanske inte alls passar in i temat för nästa evenemang. Att hyra artiklar för korttidsbruk utefter lokalens storlek, typ av händelse och dess tema är ett alternativ där du kan både spara pengar samtidigt som du får tag i rätt saker som passar festen och dess tema. Men det finns många andra faktorer som bör beaktas innan du börjar hyra bord, stolar mm inför ett event.

Nedan är en översikt av saker att hållas i åtanke innan du börjar dekorera lokalen:

Färgschema

Att använda sig av färgskalan vid dekorering inför ett event är vanligt och ett sätt att skapa en enhetlig och behaglig stämning i lokalen. Färgpsykologi är ett ämne i sin egen rätt och du kan ta hjälp från detta. Till exempel, om du vill skapa en atmosfär som utstrålar finess och kraft, är svart en effektfull färg att använda för inredning och möbler. Gult och orange, å andra sidan, kan göra gäster känner sig levande, spännande och energiska (Nancy Stoltz, Huffington Post, “EVENTS IN COLOR: CHOOSING IDEAL COLOR SCHEMES TO CREATE MEMORABLE SPECIAL EVENTS”, 2012).

Lokalens storlek

Om lokalen är liten, är stora bord och klumpiga stolar en dålig idé. Tänk på att inte bjuda in fler gäster än vad lokalen har kapacitet för, dels för gästernas säkerhet men även för att gästerna ska kunna mingla och ha trevligt utan att behöva trängas. Det är viktigt för gäster att känna att de har tillräckligt med utrymme att röra sig, umgås och vara bekväma. Du kan hyra ståbord där gästerna kan gruppera sig och använda som avlastningsbord. Om du inte lyckats få tag i en tillräckligt stor lokal kan det vara en bra ide att servera plockmat till gästerna istället för att ha en sittande middag, då kan man hyra runda bord som är perfekta vid mingel och plockmat.

Typ av event

Om du vill ha ett företagsevenemang som innehåller presentationer, lanseringar, etc, är sittplatser mycket viktigt. Ont om sittplatser för sådana evenemang kan vara pinsamt och negativt påverka bilden av ditt företag. Se till att ha koll på gästlistan och hyr hellre in några extra stolar än för få.

Ett företag från vilken du kan hyra runda bord, stolar, servis och andra festartiklar är Aladdins Uthyrning. Mer information kan hittas på deras hemsida.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Aladdins Uthyrning.”

Share this