Varukorgen är tom

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/3/0/30cb0b4e-5ffb-4eb1-b98b-592f148aa9ba/old.aladdinsuthyrning.se/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Hyra glas och andra tips för att organisera en lyckad vinprovning

Hela idén med en vinprovning är att utbilda sig om vin. Om man är helt novis, kan det bli en spännande och smakrik upplevelse där man får lära sig mer om vin och dess framställning. Det kanske kan verka svårt att hålla reda på alla olika druvor, distrikt och årgångar, men finns det ett intresse att lära sig brukar det komma på köpet och efter ett tag har man lärt sig att identifiera olika druvor och karaktärer. En vinprovning är ett ypperligt tillfälle för att samtidigt umgås med sina vänner. Man kan komma igång med en enkel vinprovning hemma, bjud in vänner och bekanta, en fördel är om dom har kännedom om vin och ett stort intresse, på så vis kan man ta lärdom av varandra och upptäcka nya druvor. Om dom vill kan de själva ta med sitt favoritvin de vill bjuda på under provsmakningen. Under en vinprovning kan det gå åt en hel del glas, detta kan enkelt lösas genom att hyra glas istället för att köpa massa nya glas som ändå inte kommer användas igen.

Det finns några saker man bör tänka på för att vinprovningen ska bli så lyckad som möjligt:

Tema

Ett av de enklaste sätten att organisera en vinprovning är genom att vara tydlig om temat. Att välja ett tydligt tema kommer att göra det lättare för gästerna att välja vilket vin de ska ta med för kvällen. Några exempel på vinprovningar och dess teman kan vara en specifik druva, ett ”blind”test mellan olika druvor, land och årgång kan vara ett tema, dessertviner, mousserande viner… Ja, det är bara fantasin som sätter gränser för vilket tema man ska ha för sin vinprovning.  

Mat och tilltugg

Servera gärna lite goda ostar eller annat tilltugg under vinprovningen, man kan välja aptitretare som kex, frukt, bröd, ost och charkuterier. Se till att du har tillräckligt med vinglas för alla gäster, då man gärna vill byta glas inför nästa vin, att dricka ur samma glas gör att man inte känner av vinets rätta karaktär men även för att man inte vill ha smak av ostar mm i glaset. Om man har ont om glas hemma kan man hyra vinglas, då slipper man även att ta hand om disken efteråt då de flesta uthyrningsfirmor tar hand om det vid upphämtning.

Vinprovningen

Som tidigare nämnt bör man hälla upp nytt vin i ett rent glas för att få fram vinets lukt, färg och smak. Diskutera kring smaken och doften av vinet, det är intressant hur olika man kan tycka om ett vin och hur vinet kan smaka tillsammans med mat eller ost.

Om man även ska smaka söta viner är det bäst att lägga dessa i slutet av provningen, gärna tillsammans med något sött.

Om man vill anordna en vinprovning och hyra vinglas i Stockholm, kan man vända sig till Aladdins Uthyrning, där kan du hyra allt från vinglas till blommor. Mer information kan hittas på deras hemsida.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Aladdins Uthyrning.”

Share this