Varukorgen är tom

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/3/0/30cb0b4e-5ffb-4eb1-b98b-592f148aa9ba/old.aladdinsuthyrning.se/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Hyra porslin- vad ska du tänka på?

Luncher eller middagar kan arrangeras för att fira en förlovning, framgångar på arbetsplatsen eller bara för att ge lite extra guldkant åt fredagskvällen. Många inser inte hur stor betydelse valet av porslin har för upplevelsen av ett dukat bord. Det är alltså en bra idé att tänka igenom dukning och val av porslin och bestick när du planerar att anordna en middagsbjudning. Dessutom är det en fördel att planera menyn för kvällen, var gästerna ska sitta och om det eventuellt finns behov av att hyra porslin för att dukningen ska matcha evenemangets tema. Här nedanför följer ett antal tips på sådant som är bra att tänka på när du planerar för middagar av det här slaget:

Middagsbord

Val av middagsbord är en central del av planeringen av en middag. Om du inte har ett passande bord hemma kan det vara en bra idé att hyra ett som passar dina behov och som räcker till för antalet gäster. Om det är fråga om en större bjudning så kan du vinna på att placera bordet utomhus, i exempelvis din trädgård, för mesta möjliga utrymme. Tänk på att bordet inte bara ska räcka till för gästerna att sitta vid, utan även ska klara av att ge plats åt själva dukningen.

Porslin

Porslin ska alltid väljas ut med omsorg. Om du inte har tillräckligt med porslin i samma stil, kan dualltid hyra bestick och tallrikar inför din bjudning. Utgå från maten som du har tänkt servera när du väljer tillbehör av det här slaget och tänk på att elegant och högkvalitativt porslin kan bidra mycket till upplevelsen av festligheterna.

Dukning

Under mer avslappnade sammanhang räcker det med en vanlig dukning där gaffeln är placerad till vänster om tallriken och kniven på motsatt sida. Den vassa delen av kniven ska vändas mot tallriken, och vid sidan om kniven placerar du skeden. Vattenglaset ställer du ovanför kniven, medan servetten läggs i tallriken eller under gaffeln. Under mer formella former med fler än 3 rätter ska fler, mindre tallrikar och skålar adderas till dukningen. Även sallads- och dessertbestick är då inslag att överväga. Även vinglas för både rött och vitt vin kan vara bra att placera ut.

Dekorering

Blommor ska alltid ingå i dukningen av ett bord, och då placeras på bordet. Tänk dock på att blommorna inte ska vara för stora eller höga då det kan bli svårt för gästerna att kommunicera med varandra. Ljusstakar kan med fördel dekoreras med samma typ av blommor, som för övrigt ska gå i samma färgskala som övriga delar av dukningen. Du som är intresserad av tallrikar, bestick eller porslinsuthyrning kan kontakta Aladdins Uthyrning. De erbjuder högkvalitativt porslin och festtillbehör för både mindre och större arrangemang.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Aladdins Uthyrning.”

Share this